Vår historie og vårt verksted

I tre generasjoner har vår familie vært fasinert av edelstener, gull, sølv og kyndig håndverk. Min farfar, Jørgen Otteren, åpnet sin butikk i Sandnes like før andre verdenskrig.

Vår historie

Min farfar, Jørgen Otteren, åpnet sin butikk i Sandnes like før andre verdenskrig. Han hadde en utfordrende start, men overlevde på sin faglige kompetanse og dyktighet. Dette gikk i arv til min far, Karl Jørgen, som igjen videreførte sine tradisjoner til meg.

Vi har laget ring for H.K.H Mette Marit, brosje til Dronning Sonja, flere ordførerkjeder, rektorkjedet til UiS og mye mer. Bunadsølvet lages fremdeles for hånd i eget verksted i Sandnes.

Vårt verksted

Vår tradisjon som urmakere startet i 1981. Siden den gang har vi alltid hatt urmakere i bedriften og vi har hatt mange lærlinger til urmakerfaget. I dag er det urmaker Harald Litlere som har hovedansvaret for våre reparasjoner. Harald vokste opp i sin fars urmakerbutikk like bak St. Petri kirken og har svært høy kompetanse innen faget. Han har i tillegg blitt kurset hos Breitling og IWC og kommet hjem med strålende resultater.

Vi er kanskje best kjent for å produsere det første standardiserte bunadsølvet til Rogalandsbunaden, men vår produksjon spenner seg mye lenger. Vi har laget ring for H.K.H Mette Marit, brosje til Dronning Sonja, flere ordførerkjeder, rektorkjedet til UiS og mye mer. Bunadsølvet lages fremdeles for hånd i eget verksted i Sandnes.