Produktet ble lagt i handlekurven
0

Vår historie

Vakre smykker og kyndig håndverk har fengslet vår familie i tre generasjoner!

Vår opprinnelse

Tilfeldighetene ville ha det til at min farfar, Jørgen, dro fra Hardanger til Stavanger for å gå i gullsmedlære. Etter læretiden etablerte han seg i Sandnes like før okkupasjonen. Han fikk en utfordrende start, men klarte seg gjennom den tøffe tiden grunnet sitt kyndige håndlag. Kunder kom fra hele regionen for å benytte seg av hans kunnskap. Han lagde alle mulige smykker på sitt verksted, men var spesielt dedikert til jærperler, bunadssølv og spesialprodukter. Mange av regionens ordførere smykker seg i dag med hans kjeder og bunadssølvet han kreerte var det første til rogalandsbunaden. Dette sølvet produseres fremdeles for hånd ved vårt verksted i Sandnes.

Fortsettelsen

Min far, Karl Jørgen, overtok driften på syttitallet og fokuserte både på produksjon, engros og detaljhandel. I 1984 var han med på å åpne Kvadrat kjøpesenter og etablerte samtidig Gullegget-kjeden. I mange år var Gullegget markedsleder i Rogaland og hadde butikker i de fleste sentre i distriktet. I denne perioden bygget han også opp en egen avdeling for firmagaver som ble toneangivende i markedet, med egenutviklede produkter deriblant krystallglass, stålbestikk, porselenservise og sølvvarer. Han er utdannet gullsmed og designer og har laget ring for Kronprinsesse Mette Marit og brosje til Dronning Sonja.

I dag

Jeg kom for alvor inn i driften etter endt siviløkonomstudie i 1998. Inspirert av min far og min farfar har jeg fått gullsmedfaget inn med morsmelken. Likevel er det diamanter og de mekaniske urene som har fengslet min interesse. Små mekaniske vidundre og mystiske edelstener som kan ta pusten fra en entusiast. Jeg har alltid hatt et ønske om å dele denne lidenskapen med andre og tok steget i 2005 da vi åpnet vår forretning i Stavanger. Jeg er stolt av å kunne si at vi i dag er Norges eldste forhandler IWC. Sammen med min kone Kristin driver vi nå butikkene i Sandnes og Stavanger. Vi er heldige som har knyttet til oss fantastiske medarbeidere og fagfolk. Nesten uansett hva det skulle være, har vi sammen all den kompetanse som skal til for å veilede og vedlikeholde og ønsker deg hjerteligst velkommen til å ta del i vårt spennende fagmiljø.

Otteren er sertifisert av