Vakre smykker og kyndig håndverk har fengslet vår familie i tre generasjoner!

Opprinnelsen

Tilfeldighetene ville ha det til at min farfar, Jørgen, dro fra Hardanger til Stavanger for å gå i gullsmedlære. Etter læretiden etablerte han seg i Sandnes like før okkupasjonen. Han fikk en utfordrende start, men klarte seg gjennom den tøffe tiden grunnet sitt kyndige håndlag. Kunder kom fra hele regionen for å benytte seg av hans kunnskap. Han lagde alle mulige smykker på sitt verksted, men var spesielt dedikert til jærperler, bunadssølv og spesialprodukter. Mange av regionens ordførere smykker seg i dag med hans kjeder og bunadssølvet han kreerte var det første til rogalandsbunaden. Dette sølvet produseres fremdeles for hånd ved vårt verksted i Sandnes.

Fortsettelsen

Min far, Karl Jørgen, overtok driften på syttitallet og fokuserte både på produksjon, engros og detaljhandel. I 1984 var han med på å åpne Kvadrat kjøpesenter og etablerte samtidig Gullegget-kjeden. I mange år var Gullegget markedsleder i Rogaland og hadde butikker i de fleste sentre i distriktet. I denne perioden bygget han også opp en egen avdeling for firmagaver som ble toneangivende i markedet, med egenutviklede produkter deriblant krystallglass, stålbestikk, porselenservise og sølvvarer. Han er utdannet gullsmed og designer og har laget ring for Kronprinsesse Mette Marit og brosje til Dronning Sonja.

I dag

Jeg kom for alvor inn i driften etter endt siviløkonomstudie i 1998. Inspirert av min far og min farfar har jeg fått gullsmedfaget inn med morsmelken. Likevel er det diamanter og de mekaniske urene som har fengslet min interesse. Små mekaniske vidundre og mystiske edelstener som kan ta pusten fra en entusiast. Jeg har alltid hatt et ønske om å dele denne lidenskapen med andre og tok steget i 2005 da vi åpnet vår forretning i Stavanger. Jeg er stolt av å kunne si at vi i dag er Norges eldste forhandler IWC. Sammen med min kone Kristin driver vi nå butikkene i Sandnes og Stavanger. Vi er heldige som har knyttet til oss fantastiske medarbeidere og fagfolk. Nesten uansett hva det skulle være, har vi sammen all den kompetanse som skal til for å veilede og vedlikeholde og ønsker deg hjerteligst velkommen til å ta del i vårt spennende fagmiljø.

Hilsen Jørgen

Jørgen

Eier, daglig leder, klokkenerd, diamantfagmann og taksator. Kjært barn har mange navn. Jørgen er en mitraljøse av kunnskap når det kommer til klokker – det han ikke vet om klokker er det ikke noe særlig vits å bry seg om. Han trives aller best når han får vise frem og snakke om klokker med kundene våre. Jørgen er også glad i diamanter og har holdt en stødig hånd på rattet i utviklingen av vår egen diamantkolleksjon – Karl J Otteren.

Olivier

Olivier er fra Frankrike og er utdannet gullsmed fra Strasbourg. Der drev han også sin egen lille butikk og verksted. Han kom til oss i 2016 og er en kreativ, dyktig og produktiv gullsmed. Olivier er ekspert på reparasjoner, omarbeidinger og produksjon av smykker. Han er også sentral i produksjonen av vår egen diamantkolleksjon.

Asgeir

Asgeir er vår driftssjef. Han er lidenskapelig opptatt av varehandelen som fag og er sentral i vår posisjonering og strategiske utvikling. Asgeir har over 20 års erfaring med butikk- og kjededrift – både lokalt, regionalt og nasjonalt – fra Volt og Varner Gruppen. Han har også vært prosjektleder for service og varehandel i Stavanger Sentrum AS og i Norsk Sentrumsutvikling.

Ove

Ove er vår styreleder og har jobbet lenger i denne bransjen enn han tør å innrømme. Han er også en god ressurs- og kompetanseperson inn i produksjon og utvikling av nye produkter og kolleksjoner. Ove har masse kunnskap og erfaring som vi rundt ham tar imot med åpne armer. 

Karl Jørgen

Karl Jørgen er gullsmed, gemmolog, industridesigner og gründer. Han er andre generasjons Otteren og har vært en del av Otterens univers i to generasjoner. Karl Jørgen er fremdeles aktiv med tegneblyanten, og det er vi glade for. Mange av hans design ser du i vår egen diamantkolleksjon – Karl J Otteren.

Ulrike

Ulrike kommer fra Tyskland, er utdannet urmaker og har jobbet hos oss siden 2007. Hun kommer fra en urmakerfamilie og fikk bokstavelig talt faget inn med morsmelken. Ulrike er en lidenskapelig butikkselger, som mer enn gjerne slår av en entusiastisk klokkeprat med deg. I tillegg til å være urmaker er hun også svært kunnskapsrik når det gjelder edle metaller og vakre stener. PS: Hun snakker også flytende tysk.

Erla

Erla kommer fra Island og er utdannet gullsmed. Hun startet hos oss i 2014. I tillegg til å være en veldig god gullsmed, er Erla en entusiastisk og kunnskapsrik butikkselger med et hjerte som banker litt ekstra for klokker. Du er alltid i trygge og gode hender når Erla er på jobb. PS: Hun snakker flytende islandsk.

Harald

Harald kommer fra Stavanger og er urmaker med stor U. Han er født inn i bransjen og har jobbet med klokker og urverk hele sitt yrkesaktive liv. Harald gikk i lære hos sin far, som drev urmakerforretning bak Petri kirken i Stavanger. Han trives godt ved urmakerpulten, men også ute på gulvet sammen med kundene. Du kan trygt overlate en småtrøblete klokke til Harald, han fikser det aller meste.

Kristin

Kristin kommer fra Ålgård og har jobbet hos oss siden 2012. I tillegg til å være gift med vår eier og daglige leder, elsker hun å selge. Hun er en engasjert og kunnskapsrik butikkselger som trives best ute på gulvet sammen med kundene våre. Kristins entusiasme for smykker og edle stener er lett smittsom, og det er fort gjort å bli revet med som kunde når hun setter i gang.

Torborg

Torborg, Kate og Gro er gode som gull, selv om de i det daglige jobber med sølv. De produserer en av deviktigste delene av DNAet vårt – bunadsølvet. For over 80 år siden tegnet vår grunnlegger Jørgen Otteren sølvet til Rogalandsbunaden. Denne trioen sørger for at tradisjonene og håndverket fremdeles lever i beste velgående. Sølvet håndlages på vårt verksted i Sandnes og disse damene sørger for at det ligger masse kjærlighet og historie i hver eneste detalj.

Kate

Torborg, Kate og Gro er gode som gull, selv om de i det daglige jobber med sølv. De produserer en av de viktigste delene av DNAet vårt – bunadsølvet. For over 80 år siden tegnet vår grunnlegger Jørgen Otteren sølvet til Rogalandsbunaden. Denne trioen sørger for at tradisjonene og håndverket fremdeles lever i beste velgående. Sølvet håndlages på vårt verksted i Sandnes og disse damene sørger for at det ligger masse kjærlighet og historie i hver eneste detalj.

Gro

Torborg, Kate og Gro er gode som gull, selv om de i det daglige jobber med sølv. De produserer en av de viktigste delene av DNAet vårt – bunadsølvet. For over 80 år siden tegnet vår grunnlegger Jørgen Otteren sølvet til Rogalandsbunaden. Denne trioen sørger for at tradisjonene og håndverket fremdeles lever i beste velgående. Sølvet håndlages på vårt verksted i Sandnes og disse damene sørger for at det ligger masse kjærlighet og historie i hver eneste lille detalj.

Egil

Egil har jobbet hos oss siden 1984 (samtidig med Breitlings hundreårsjubileum) og er et levende leksikon når det kommer til det meste innen våre fagfelt. Han er gullsmed, gemmolog og taksator. Egil er lidenskapelig opptatt av metaller, edle stener og klokker, og er smittsomt engasjerende når han forteller og forklarer. Vi som er så heldige å få jobbe med Egil, setter stor pris på at han deler så generøst av sin kunnskap med oss. 

Stefani web.jpeg__PID:9e63668b-2f75-4694-ba7a-88ad2b4f2923

Stefani

Stefani skal egentlig bli lærer, men vi er så heldige at hun setter av tid til å jobbe hos oss ved siden av studiene. Stefani elsker alt som glitrer, hun er en sprudlende og engasjert butikkselger og hun trives veldig godt når hun kan hjelpe kunder som er på jakt etter noe helt spesielt til seg selv eller andre.

villi 2 kopi.jpg__PID:c65ccc7e-e81c-4803-96c1-d7c1cbcc5c1c

Villi

Villi er vår butikksjef i Stavanger. Han er femte generasjon urmaker fra Island, men ikke la deg skremme - han er oppvokst i Stavanger og gikk faktisk i lære hos oss i sin ungdom. Villi har lang og god erfaring fra både butikk og urmakerpult. Han er lidenskapelig opptatt av klokker og trives utrolig godt ute på gulvet. 
PS; Villi snakker 100% gebrokkent islandsk. 

Kristin

Kristin startet hos oss i 2022. Hun er en dyktig butikkselger og har lang og god erfaring innen varehandel. Kristin er virkelig i sitt ess når hun guider og hjelper kundene gjennom jungelen av gull, sølv, platina og diamanter for å finne det som passer absolutt best.

otteren-mette.jpg__PID:870da326-cb92-445b-becd-800d972b716f

Mette

Mette har lang fartstid inne varehandel, også innen gullsmed- og urmakerbransjen. Hun startet hos oss høsten 2022 og er et vinnende vesen på gulvet. Mette har det som plommen i egget når hun får mulighet til å bruke god tid til kundene og hjelpe dem med å ta de rette valgene. 

Cecilie

Cecilie har jobbet i denne bransjen i en årrekke og har solid og utvidet kunnskap innen edle metaller og stener, samt innen produksjon, salg, markedsføring og trender. Hos oss jobber Cecilie som butikk- og administrasjonssjef i Sandnes og har en stødig, faglig og administrativ hånd på rattet både i butikken og på verkstedet.